DO Kiełbas

Kompletne rozwiązania funkcjonalne i smakowe do produkcji kiełbas cienkich i grubych oraz pieczeni. Szeroka gama naturalnych mieszanek przyprawowych, które potrafią w pełni wykorzystać walory smakowe mięs nadając im autorski lub typowo polski, tradycyjny smak i zapach. Produkty z grupy Kiełbasy pochodzą z asortymentu marek Promasol i Proaroma.

PRZEWAGI DLA KLIENTA

  • doskonała konsystencja wyrobu gotowego
  • produkt stabilny termicznie
  • ograniczenie strat produkcyjnych
  • trwały, stabilny smak i aromat

 

ZASTOSOWANIE

  • kiełbasy drobno i średnio rozdrobnione
  • pieczenie drobno i średnio rozdrobnione
  • kiełbasy typu „Krakowska Sucha”, „Żywiecka”, „Kabanos”

 

ZALETY

  • bez glutaminianu
  • bez alergenów mieszanki do produktów QAFP
  • niskie dozowanie preparatów
  • ograniczona ilość bez dodatków E
  • wysokie wydajności końcowe
  • stabilny i powtarzalny produkt

newsletter