DO pasztetów i pieczeni

Wyroby podrobowe zapisały się już wieki temu w tradycji polskiego wędliniarstwa i stanowią tradycyjny element oferowanego asortymentu. Obecnie produkty te w odświeżonej formie znajdują również zainteresowanie młodego klienta.

Promar oferuje kompletne rozwiązania funkcjonalne i smakowe do produkcji pasztetów, pasztetowych i wyrobów podrobowych sterylizowanych zaspokajające potrzeby zarówno klientów o tradycyjnych jak i nowoczesnych upodobaniach. Produkty z grupy Pasztety i pieczenie pochodzą z asortymentu marek Promasol i Proaroma.

 

Zalety:

  • bez glutaminianu
  • bez alergenów
  • niskie dozowanie preparatów
  • emulgatory bez dodatków E lub z E ograniczonym do minimum
  • preparaty zarówno do wyrobów tradycyjnych jak i wysokowydajnych
  • stabilny i trwały smak nawet po sterylizacji
  • stabilny i powtarzalny produkt

 

Przewagi dla klienta:

  • doskonała  konsystencja wyrobu gotowego
  • produkt stabilny termicznie
  • przyjazna etykieta
  • ograniczenie strat produkcyjnych
  • trwały, stabilny smak i aromat

 

Zastosowanie:

  • pasztety
  • pasztetowe
  • wątrobianki
  • pasztety i wyroby podrobowe sterylizowane

 

newsletter