DO WĘDZONEK

Unikatowa gama glazur do wędzonek, nadających piękny połysk, kolor i smak wyrobom gotowym. W ofercie znajdują się gotowe smaki jak śliwkowy, wiśniowy czy miodowy oraz bazy do stworzenia dowolnego smaku na życzenie klienta. Grupa produktowa Wędzonki to również MIM, czyli nowa generacja solanek przeznaczona właśnie do nastrzyku wędzonek technologią Meat in Meat. Technologia ta nadaje znaczącą poprawę jakości produktu gotowego poprzez podniesienie mięsności. W grupie solanek PROMASOL MIM PROMAR oferujemy naszym klientom kompletne preparaty przystosowane do nastrzyku pojedynczych elementów wieprzowych, drobiowych
i wołowych w zakresie od 10% do 130%.

Produkty z grupy Wędzonki pochodzą z asortymentu marek Promasol i Proaroma.

PRZEWAGI DLA KLIENTA

  • możliwość łatwego poszerzenia gamy produktowej
  • podniesienie atrakcyjności wyrobu gotowego
  • ciekawa gama oferowanych profili smakowych
  • MIM:
  • ograniczenie kosztów produkcyjnych
  • większa mięsność produktu
  • ograniczenie środków funkcjonalnych
  • większa wydajność produkcji
  • zagospodarowanie mięs drobnych

 

ZASTOSOWANIE

  • szynki
  • boczki
  • polędwice
  • balerony
  • wędzonki tradycyjne, średnio wydajne, wysoko wydajne
  • produkty blokowe grubo rozdrobnione

 

ZALETY

  • bez sztucznych wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • ograniczona ilość dodatków E
  • niskie dozowanie preparatów
  • wysokie walory aromatyczne
  • wysokie walory estetyczne
  • odpowiednia kruchość i soczystość
  • stabilny i powtarzalny produkt
  • wysokie wydajności końcowe

newsletter