DO WYROBÓW FORMOWANYCH

Produkcja wyrobów formowanych jest odpowiedzią producentów na zmieniające się realia rynku
oraz tempo życia konsumentów. W obecnych czasach zabiegany klient z chęcią sięga po półprodukty i produkty formowane takie jak kotlety, pulpety czy roladki do szybkiego przygotowania w domu.
Grupa tych produktów dodatkowo powiększyła się o nowości, które przywędrowały do nas z Zachodu,
czyli burgery, nuggety, cordon blue itp.

Promar oferuje kompletne rozwiązania funkcjonalne i smakowe a także kompletne systemy panierujące do produkcji  w/w wyrobów, tak aby spełniały wymagania najbardziej wymagających klientów o tradycyjnych
jak i nowoczesnych upodobaniach. Produkty z grupy Wyroby formowane pochodzą z asortymentu marek Promasol, Proaroma i Promix.

 

Zalety:

  • bez glutaminianu
  • bez alergenów
  • stabilny i trwały smak produktu także mrożonego i poddanego powtórnej obróbce termicznej
  • stabilna jakość
  • preparaty funkcjonalne bez E
  • preparaty do produkcji koszer i halal
  • preparaty zarówno do wyrobów tradycyjnych jak i wysokowydajnych
  • stabilny i powtarzalny produkt

 

Przewagi dla klienta:

  • doskonała  konsystencja wyrobu gotowego
  • produkt stabilny termicznie
  • przyjazna etykieta
  • ograniczenie strat produkcyjnych
  • trwały, stabilny smak i aromat
  • możliwość produkcji koszer i halal

 

Zastosowanie:

  • wyroby formowane z dużych kawałków mięsa
  • wyroby formowane z mięsa rozdrobnionego: hamburgery, pulpety, klopsy, nugetty, roladki
  • produkty panierowane
  • kompletne systemy panierujące, w tym także tempura

 

newsletter