Sosy

To bardzo pojemna i różnorodna kategoria. Zawiera bowiem sosy w klasycznym rozumieniu tego słowa jak również sosy krajalne i do dań gotowych. Przedstawiamy kompletne mieszanki funkcjonalno-smakowe zapewniające doskonale smaczne i stabilne wyroby gotowe. Produkty z grupy Sosy pochodzą z asortymentu marki Proaroma.

SOSY KLASYCZNE

PRZEWAGI DLA KLIENTA

  • stosowane w postaci suchej bezpośrednio do masownicy
  • bądź w uwodnieniu i dodawane do wymasowanego mięsa
  • produkty zimno lub ciepłożelujące
  • produkty stabilne termicznie
  • trwały i stabilny smak i aromat

 

ZASTOSOWANIE

  • dania gotowe mięsne i bezmięsne
  • pulled meat
  • sous vide
  • wkładka do kiełbasek, parówek, pulpecików, cordona itp.

 

ZALETY

  • bez glutaminianu opcjonalnie
  • bez alergenów bez dodatków E
  • tradycyjne i oryginalne smaki
  • niskie dozowanie preparatów
  • stabilny i powtarzalny produkt końcowy

 

SOSY DO DAŃ GOTOWYCH

Sosy z kompletnym układem funkcjonalnym, żelujące na zimno bądź gorąco. Produkty z „clean label”, dedykowane do pasteryzacji bądź sterylizacji. Uzupełnieniem tych propozycji są solanki do poprawy kruchości oraz wydajności dań typu sous vide oraz pulled meat.

PRZEWAGI DLA KLIENTA

  • do kompletnych dań bądź półproduktów
  • produkty stabilne termicznie
  • możliwość stosowania oświadczeń zdrowotnych
  • trwały i stabilny smak i aromat

 

SOSY KRAJALNE

Proste w przygotowaniu, niezwykle stabilne i efektowne sosy krajane o bogatym smaku i szerokim zastosowaniu. To doskonała wkładka do kiełbasek, parówek, pulpecików, cordona.

PRZEWAGI DLA KLIENTA

  • prosta aplikacja, wystarczy wymieszać mieszankę z wodą i nadziać w osłonkę o preferowanej średnicy
    bądź kształcie
  • formowanie w postaci wkładki
  • równomierne nagrzewanie z całym produktem
  • trwały i stabilny smak i aromat

newsletter