SYSTEMY PANIERUJĄCE

Produkty z grupy Paniery pochodzą z asortymentu marki Promix. Dzielimy je na trzy główne grupy:

  • suche
  • mokre
  • kompletne systemy panierujące

 

Zalety panierowania:

  • poprawa cech sensorycznych oraz tekstury produktu
  • zwiększenie odporności na urazy mechaniczne
  • zabezpieczenie białek, przed stratami wody czy dostępem powietrza
  • przyrost masy produktu
  • korygują kształt produktu
  • wydłużenie okresu przydatności produktu

 

PANIERY SUCHE

Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem panierów suchych metodą wypiekową niemieckiej firmy ULMER.
Dwa główne rodzaje panier suchych to produkty zewnętrzne i wewnętrzne. Produkty z grupy Paniery suche pochodzą również z asortymentu marki Promix.

PANIERY SUCHE ZEWNĘTRZNE, czyli stosowane na zewnątrz produktu.
Oferujemy pomoc technologiczną przy doborze panieru z uwzględnieniem:

  • granulacji (bardzo drobne, drobne, średnio- i gruborozdrobnione)
  • koloru (beżowy, pomarańczowy, żółty)
  • chrupkości, tekstury (różna temperatura wypieku)
  • aplikacji (dedykowane do smażenia, pieczenia bądź mikrofali)

PANIERY SUCHE WEWNĘTRZNE dodawane do wszelkich rodzajów farszy mięsnych bądź warzywnych. Zwiększają wodochłonność farszu, zmniejszają wchłanianie tłuszczu, poprawiają strukturę, teksturę oraz gryzalność produktu finalnego.

Oferujemy paniery suche wewnętrzne o różnej:

  • granulacji (bardzo drobne, drobne i średnio- i gruborozdrobnione)
  • barwie (kremowe, beżowe)

 

PANIERY MOKRE odpowiedzialne są m.in. za przyleganie panieru suchego do produktu gotowego. W zależności od funkcji, którą mają pełnić oferujemy paniery:

  • adhezyjne
  • kohezyjne (np. tempura)

 

Dodatkowo z wybranym przez klienta :

  • kierunkiem smakowym
  • z wyraźnymi cząstkami przypraw
  • kolorem

 

KOMPLETNE SYSTEMY PANIERUJĄCE – w zależności od zakładanego przyrostu i wieloetapowości panierowania oferujemy kompleksowe rozwiązania do całego procesu panierowania:

  • predust - na elementy ze skórą, jednomięśniowe bądź formowane
  • batter – panier mokry
  • breader – mączny bądź panier suchy

Dysponujemy sprawdzonymi, gotowymi rozwiązaniami do poszczególnych rodzajów panierowanych produktów.

 

newsletter