Kostkownice

 

Serie urządzeń firmy Foodlogistik:

DicR

  • Dostępne modele: Classic, Comfort, Capacity
  • Seria półautomatycznych kostkownic do cięcia produktów spożywczych gotowanych, surowych,
    bądź przymrożonych w kostki, paski lub plasterki
  • Z jedynym w swoim rodzaju poczwórnym wstępnym dociskiem, mającym w szczególności znaczenie
    dla zastosowania dla mięsa świeżego, boczku i produktów gotowanych
  • Gwarancja najwyższej jakości cięcia
  • Temperatura przetwarzania do -3oC dla wszystkich produktów od grubości cięcia 4mm
  • Ergonomiczna jednoręczna obsługa podawania ciągłego
  • Wzmocnione wytrzymałe siatki tnące ze stali nierdzewnej
  • Inteligentny system dwóch komór umożliwia jednoczesny załadunek i cięcie
  • Stały przesuw umożliwiający wysoką przepustowość cięcia za pomocą podwójnego/poczwórnego noża
    lub przesuw skokowy, co pozwala uzyskać najwyższą jakość przy użyciu noża pojedynczego
  • Obsługa urządzenia przyjazna użytkownikowi, krótki czas wdrożenia
  • Automatyczne pozycjonowanie noży
  • Zmiana zestawów tnących bez użycia dodatkowych narzędzi w bardzo krótkim czasie
  • Regulowany docisk długościowy
  • Sygnał wizualny gotowości do załadunku

 

CrozzDicR

  • Dostępne modele: Classic, Comfort, Capacity, Cheese Line
  • Seria automatycznych kostkownic/krajalnic do cięcia produktów spożywczych gotowanych, surowych,
    bądź podmrożonych (do -3oC) w kostki, paski lub plasterki (mięso, tłuszcz, słonina, szynki surowe i gotowane,
    ryby, niektóre gatunki sera, wędliny)
  • Standardowo wszystkie maszyny serii CrozzDicR wyposażone są w automatyczny nóż poprzeczny
  • Brak potrzeby cięcia wstępnego
  • Boczny i wzdłużny system ściskania produktu
  • Wytrzymałe siatki tnące ze stali nierdzewnej z czterostronnym dociskiem
  • Stały i skokowy posuw tłokowy
  • Odprowadzanie resztek produktów szerokim wylotem ze stali nierdzewnej dla zachowania najwyższych standardów higienicznych

 

ShreddR

  • Dostępne modele: Compact, Comfort, Classic
  • Krajalnica do cięcia warzyw i owoców z przeznaczeniem dla małych zakładów przetwórstwa spożywczego, stołówek, gastronomii, firm cateringowych oraz do zastosowań przemysłowych
  • Cięcie jarzyn w kostkę, paski lub plastry już od 3 mm
  • Szeroki wybór narzędzi i noży tnących do bardzo różnych zastosowań
  • Cięcie wyrobów delikatnych i wrażliwych w wysokiej jakości
  • Szybkie i proste czyszczenie urządzenia
  • Łatwa obsługa również dla nieprzeszkolonego personelu
  • Wysoki standard bezpieczeństwa zgodny z międzynarodowymi normami

 

DerindR Comfort 450

 

newsletter