Masownice

 

Prezentujemy ofertę masownic firmy Schröder:

 

Technologia masowania

Technologia Schröder MAX to technologia masowania dla podniesienia wydajności i efektywności produkcji. To klucz do zwiększenia zdolności wiązania wody, maksymalnego uplastycznienia mięśni w bardzo krótkim czasie oraz podniesienia uzysków na krajalnicy.

Technologia ta umożliwia osiągnięcie w ekstremalnie krótkim czasie masowania:

  • aktywacji białka zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz masowanego elementu
  • widoczny wzrost zdolności wiązania wody
  • aktywne zużytkowanie luźnej solanki w najkrótszym czasie
  • efektywne wykorzystanie pojemności bębna.

Technologię masowania MAX można optymalnie dostosować do istniejących procesów produkcyjnych. Łopaty masujące w połączeniu z bardzo elastycznym sterownikiem dają możliwość dostosowania do każdego rodzaju produktu. Opcjonalne napełnianie próżniowe umożliwia szybkie i higieniczne podawanie produktów. Opróżnianie może być wykonywane ręcznie lub automatycznie. Technologia MAX w porównaniu z technologią bębnową wymaga mniej miejsca i mniej personelu, a skrócone czasy masowania pozwalają znacząco ograniczyć wymagany do danej produkcji park maszynowy.

     

    newsletter