PL
Narodowe Centrum Badań i Rozwoju
UE

Dodatki do Convenience Food i sosów

Branżą, która pozwala naszemu R&D na dużą kreatywność jest Convenience food. Wszelkie dania gotowe przeznaczone do bezpośredniej konsumpcji po podgrzaniu lub sprzedawane w formie składników do samodzielnego przygotowania dania w domu dają ogromne pole do popisu. Przyprawy, dodatki, paniery, glazury i sosy do wszelkiego rodzaju mięs i ryb, zapiekanek, dań na grilla, mieszanek warzywnych na patelnię, zup mrożonych itp. dań projektowane są wg aktualnych trendów kulinarnych z całego świata. 

Dodatki przeznaczone do dań typu Convevience Foods mogą uwzględniać specjalne założenia: bez glutenu, bez E, bez alergenów, bez glutaminianu sodu.

Produkty z grupy Convenience Foods pochodzą z asortymentu marek Proaroma i Promix. 

 

Przewagi dla Klienta:
  • przyjazna etykieta
  • trwały, stabilny smak i aromat
  • możliwość produkcji koszer i halal
  • bezpieczeństwo produkcji
 

Zastosowanie:
  • wszelkiego typu przetwory mięsne, rybne, warzywne i mączne
  • wyroby formowane: burgery, pulpety itp.
  • produkty panierowane
  • kompletne systemy panierujące w tym także tempura

Zalety:
  • bez glutaminianu
  • bez alergenów
  • stabilny i trwały smak produktu także mrożonego i poddanego powtórnej obróbce termicznej
  • przyprawy naturalne o wysokiej czystości mikrobiologicznej
  • preparaty funkcjonalne bez E
  • preparaty do produkcji koszer i halal
  • preparaty zarówno do wyrobów tradycyjnych jak i wysokowydajnych
  • stabilny i powtarzalny produkt

Formularz kontaktowy

NEWSLETTER
Prześlij nam swój adres e-mail, a będziesz otrzymywać najnowsze artykuły!