PL
Narodowe Centrum Badań i Rozwoju
UE

Do wyrobów formowanych

Produkcja wyrobów formowanych jest odpowiedzią producentów na zmieniające się realia rynku oraz tempo życia konsumentów. W obecnych czasach zabiegany klient z chęcią sięga po półprodukty i produkty formowane takie jak kotlety, pulpety czy roladki do szybkiego przygotowania w domu. Grupa tych produktów dodatkowo powiększyła się o nowości, które przywędrowały do nas z Zachodu, czyli burgery, nuggety, cordon blue itp.

Promar oferuje kompletne rozwiązania funkcjonalne i smakowe a także kompletne systemy panierujące do produkcji  w/w wyrobów, tak aby spełniały wymagania najbardziej wymagających klientów o tradycyjnych jak i nowoczesnych upodobaniach. Produkty z grupy Wyroby formowane pochodzą z asortymentu marek Promasol, Proaroma i Promix.

 

Przewagi dla Klienta:
  • doskonała konsystencja wyrobu gotowego
  • produkt stabilny termicznie
  • przyjazna etykieta
  • ograniczenie strat produkcyjnych
  • trwały, stabilny smak i aromat
  • możliwość produkcji koszer i halal
 

Zastosowanie:
  • wyroby formowane z dużych kawałków mięsa
  • wyroby formowane z mięsa rozdrobnionego: hamburgery, pulpety, klopsy, nugetty, roladki
  • produkty panierowane
  • kompletne systemy panierujące, w tym także tempura

Zalety:
  • bez glutaminianu
  • bez alergenów
  • stabilny i trwały smak produktu także mrożonego i poddanego powtórnej obróbce termicznej
  • stabilna jakość
  • preparaty funkcjonalne bez E
  • preparaty do produkcji kosher i halal
  • preparaty zarówno do wyrobów tradycyjnych jak i wysokowydajnych
  • stabilny i powtarzalny produkt

Formularz kontaktowy

NEWSLETTER
Prześlij nam swój adres e-mail, a będziesz otrzymywać najnowsze artykuły!

Należymy do