A A A

Środki funkcjonalne z grupy Promasol to jakość, powtarzalność, wszechstronność.

To innowacyjne rozwiązania technologiczne opartę na nowych koncepcjach oraz najwyższej jakości surowców. Charakteryzujące się niskim dozowaniem i ograniczoną ilością lub całkowitym brakiem dodatków E, co gwarantuje czystą etykietę gotowych produktów. Wysoka wydajność końcowa przy niskim koszcie użytkowania. Idealne właściwości fizyczne produktu końcowego.

Pod marką PROMASOL kryją się kompletne środki funkcjonalne do mięs wieprzowych i drobiowych o wszechstronnym zastosowaniu:

  • Solanki nastrzykowe- przyrost mięśni 10-130%.
  • Solanki nastrzykowe w technologii MIM - przyrost mięśni 10-100%.
  • Solanki zalewowe - przyrost 10-100%.
  • Środki wspomagające kutrowanie do produktów homogenizowanych.
  • Środki przedłużające trwałość - z powodzeniem działają w mięsach świeżych oraz w produktach obrobionych termicznie.

Produkty Promasol mogą być dostosowane pod wymagania klienta.